header-image

«Ενισχύοντας τη φωνή όσων πλήττονται από τις πολιτικές της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο»

Η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί.
20 Ιουνίου 2024
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτή εκδήλωση στις 20 Ιουνίου και ώρα 19:30, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
H εκδήλωση, που θα γίνει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και των εκδηλώσεων του Refugee Week, διοργανώνεται με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης «Ενισχύοντας τη φωνή όσων πλήττονται από τις πολιτικές της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο» που συντάχθηκε από το ΕΣΠ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Οι συνεντεύξεις με προσφύγισσες και πρόσφυγες στις οποίες βασίστηκε η έκθεση, υποδεικνύουν με καθαρότητα ποιο είναι το ανθρώπινο κόστος της αποτροπής που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και πως η παντελής έλλειψη νόμιμων και ασφαλών διαδρομών μετανάστευσης εγκυμονεί κινδύνους για όλους όσους πρέπει να μετακινηθούν προς την Ευρώπη ψάχνοντας ασφαλές καταφύγιο.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν συμπολίτες μας, με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο.
Αυτή την Ημέρα των Προσφύγων, ας έρθουμε μαζί για να ακούσουμε επιτέλους τις φωνές τους.
Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή εικαστικών και ερευνητικών βίντεο, και η παρουσίαση του νέου γραφικού έργου του Αλέξανδρου Σιμόπουλου. Οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Counterpoints (GR) σε συνεργασία με την Døcumatism
Μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση εδώ.
icon-eye