Νεοναζισμός

Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τα σχόλια της πολιτικής αγωγής
04.2019
Συγγραφέας 
Δημήτρης Ψαρράς (επιμέλεια)

[Η παρούσα έκδοση έχει εξαντληθεί]

Στις 20 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης. Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων (οι οποίοι είναι ακόμα άγνωστο αν θα εμφανιστούν), η αγόρευση της εισαγγελέως, των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και το δικαστήριο θα κληθεί να εκδώσει απόφαση.

Στα κείμενα του βιβλίου αυτού συγκεντρώνονται ορισμένα βασικά συμπεράσματα συνηγόρων της πολιτικής αγωγής από τη μέχρι σήμερα διαδικασία. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, αυτά που έχουν ήδη αποκαλυφθεί και τεκμηριωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη είναι συντριπτικά εις βάρος των Ταγμάτων Εφόδου, αλλά κυρίως της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Το σημαντικότερο είναι ότι –όπως επισημαίνουν οι σχολιασμοί που ακολουθούν– ήδη έχει τεκμηριωθεί στο δικαστήριο τόσο το πλήθος των εγκληματικών ενεργειών όσο, κυρίως, ο τρόπος λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, η οργανωτική δομή και η ευθύνη της ηγεσίας της οργάνωσης,το modus operandi των Ταγμάτων Εφόδου και το κίνητρο των πράξεών της.

Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, συνοψίζει τι έχει αποδειχτεί ως τώρα στο δικαστήριο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ξεκαθαρίζει ορισμένα σημεία στην ιστορική αυτή δίκη.

Κυκλοφόρησε στις 22/3/2019 μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών και διατίθεται τώρα δωρεάν από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. Για αντίτυπα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de