Επιπτώσεις της κρίσης

5 χρόνια κρίσης του Ευρώ

Πλάνες, συμφέροντα και κερδισμένοι
09.2015
Συγγραφέας 
Stephan Kaufmann
Μετάφραση 
Αμαλία Δήμου-Γεωργοπούλου

Η παρούσα έκδοση έχει εξαντληθεί.

Πέντε χρόνια «διάσωση της Ελλάδας»: Την άνοιξη του 2010, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφύλαξαν την ελληνική κυβέρνηση από αδυναμία πληρωμής. Πέντε χρόνια αργότερα και έπειτα από δύο προγράμματα δανειοδότησης, η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη, ο λαός εξαθλιωμένος και το κράτος εξακολουθεί να είναι αφερέγγυο. Από τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε την εξουσία στην Αθήνα μια νέα κυβέρνηση η οποία αντιτίθεται στους όρους που έχουν επιβάλει οι θεσμοί των πιστωτών. Αντιθέτως, αυτοί οι πιστωτές –τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ– επιμένουν να ζητούν από την Ελλάδα την τήρηση των συμφωνηθέντων όρων και την εφαρμογή σκληρής λιτότητας. εφαρμογή σκληρής λιτότητας.

Πρόκειται για την ανανέωση προηγούμενης έκδοσης του Ιδρύματος με τίτλο Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην κρίση, αλλά δεν τολμάνε να σας πουν - Δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους, η οποία έχει εξαντληθεί.

Το βιβλιαράκι, όπως και όλες οι εκδόσεις του Ιδρύματος, διατίθεται δωρεάν. Για αντίτυπα, ελάτε σε επαφή με το Παράρτημα Ελλάδας.

Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de