Επιπτώσεις της κρίσης
14
Ιουνίου 2016
Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι)

Rethinking Europe

Μια σειρά διαλέξεων για το μέλλον της Ευρώπης - 05 Sandro Mezzadra
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

(Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο [email protected])

Κλείνουμε το πρόγραμμα Rethinking Europe, μια σειρά διαλέξεων με ομιλητές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία, με αφορμή την ελληνική κρίση, έχει στόχο να ξαναθέσει στο επίκεντρο του προβληματισμού το μέλλον της Ευρώπης. Θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αντανακλά συνολικότερες στρατηγικές για την Ευρώπη, επιδιώκουμε οι διαλέξεις να αποτελέσουν την αφετηρία για να συζητήσουμε τις συνέπειες των πολιτικών που κυριαρχούν σήμερα και να ξανασκεφτούμε ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόταγμα για την Ευρώπη.

Διάλεξη 05. Sandro Mezzadra - Μια συντακτική διαδικασία στην Ευρώπη; Κρίση, κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και η ευκαιρία για μια νέα επινόηση της δημοκρατίας

Ο Sandro Mezzadra διδάσκει πολιτική θεωρία στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια και είναι επίκουρος καθηγητής - ερευνητής στο Ινστιτούτο για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σύδνεϋ. Επίσης, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Humboldt, στο Βερολίνο. Έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Duke, στο Maison des Sciences de l'Homme (Παρίσι), στο πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα και στο UNSAM (Μπουένος Άιρες).

Την τελευταία δεκαετία, το έργο του κυρίως επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ της παγκοσμιοποίησης, της μετανάστευσης και της ιθαγένειας, καθώς και για την μετααποικιακή θεωρία και κριτική. Συμμετέχει ενεργά στις «μετα-εργατιστικές» συζητήσεις και είναι ένας από τους ιδρυτές της ιστοσελίδας Euronomade (www.euronomade.info).
 

Ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα ελληνικά και τα ιταλικά.
 
Είσοδος ελεύθερη.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de