Επιπτώσεις της κρίσης
5
Φεβρουαρίου 2016
Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι)

Rethinking Europe

Μια σειρά διαλέξεων για το μέλλον της Ευρώπης - 02 Χαμίτ Μποζαρσλάν
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 
Poster: 

Συνεχίζουμε ως το καλοκαίρι του 2016 το πρόγραμμα Rethinking Europe, μια σειρά διαλέξεων με ομιλητές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία, με αφορμή την ελληνική κρίση, έχει στόχο να ξαναθέσει στο επίκεντρο του προβληματισμού το μέλλον της Ευρώπης. Θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αντανακλά συνολικότερες στρατηγικές για την Ευρώπη, επιδιώκουμε οι διαλέξεις να αποτελέσουν την αφετηρία για να συζητήσουμε τις συνέπειες των πολιτικών που κυριαρχούν σήμερα και να ξανασκεφτούμε ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόταγμα για την Ευρώπη.

 

Διάλεξη 02. Χαμίτ Μποζαρσλάν - Όταν οι κοινωνίες καταρρέουν: βία και κοινωνική αποσύνθεση στη Μέση Ανατολή & οι επιπτώσεις της στην Ευρώπη

Ο καθηγητής Χαμίτ Μποζαρσλάν απέκτησε το διδακτορικό του το 1992 στο EHESS (Ecole des hautes études en sciences sociales) και το 1994 στις Πολιτικές Επιστήμες στο  Institut d’études politiques de Paris. Έχει γράψει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα Histoire de la Turquie de l’Empire à nos jours (2013-2015), Révolution et état de violence: Moyen-Orient 2011-2015 (2015), Le luxe et la violence ; domination et contestation chez Ibn Khaldûn (2014), και Sociologie politique du Moyen-Orient (2011). Στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του Ιστορία της Σύγχρονης Τουρκίας, Σαββάλας 2008. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την ιστορική και πολιτική κοινωνιολογία της Μέσης Ανατολής.
 

Ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα ελληνικά και τα αγγλικά.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Διοργάνωση: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de