8
Μαρτίου 2020
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, 21.00

Ηλέκτρα: μια σύγχρονη τραγωδία

Παράσταση & Συζήτηση για την Ηλέκτρα Αποστόλου

Η παράσταση “Ηλέκτρα: μια σύγχρονη τραγωδία”, η αληθινή ιστορία της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Ηλέκτρας Αποστόλου, μετά τη διεθνή της περιοδεία στο Λονδίνο, την Κρακοβία και το Βερολίνο, ανεβαίνει απ’ την ομάδα Sarkha, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 7 Μαρτίου, στο θέατρο «Σταθμός», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη.

Στις 8 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου και ώρα 21:00, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι την πλήρωση των θέσεων.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την παράσταση. Με αφετηρία το θεατρικό έργο η Ελένη Τριανταφυλλοπούλου συγγραφέας του έργου, η Βάλια Τσιριγώτη Κοινωνιολόγος, ο Κωστής Καρπόζηλος Ιστορικός-Διευθυντής ΑΣΚΙ και η Ζωή Κόκαλου Σύμβουλος Επικοινωνίας,  μέλος της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie, θα συζητήσουν με το κοινό για ένα εύρος ζητημάτων που αφορούν στο γυναικείο κίνημα, τη φυλετική ανισότητα, τον βασανισμό κρατουμένων κ.α.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de