Επιπτώσεις της κρίσης
από 8
Φεβρουαρίου 2016

Αφιέρωμα στην TTIP

Tο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, οργανώνουν ένα αφιέρωμα στην ΤΤΙΡ, τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων. Στις 6 εκπομπές, που μεταδίδονται κάθε μέρα από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2016, 12:00-14:00 & 14 Φεβρουαρίου, 11:00-14:00, θα δοθεί πρώτα μια συνοπτική εικόνα για το τι είναι η ΤΤΙΡ κι έπειτα θα επιχειρηθεί μια εμβάθυνση στους επιμέρους τομείς που θα επηρεάσει η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής. Τέλος, θα δοθεί μια επισκόπηση των αντιστάσεων που εκφράζονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα ενάντια στην ΤΤΙΡ. Τις εκπομπές παρουσιάζουν η Κωνσταντίνα Δημητρούλη και ο Νίκος Τσιμπίδας, που θα φιλοξενούν στο στούντιο αλλά και σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις φορείς και ειδικούς στην ΤΤΙΡ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνδεθείτε, ενημερωθείτε!

Στη διάρκεια του αφιερώματος λειτουργεί το microsite του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ για την ΤΤΙΡ, με πολλές πληροφορίες  και προτάσεις για περαιτέρω διάβασμα.

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ έχει εκδώσει και στα ελληνικά το βιβλιαράκι του John Hilary, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων: Χάρτα απορρύθμισης, επίθεση στην εργασία, κατάλυση της δημοκρατίας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στα αγγλικά και τις υπόλοιπες εκδόσεις του Ιδρύματος για την ΤΤΙΡ:

 

Από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς κυκλοφορεί στα ελληνικά η έκθεση του Thomas Fritz, Οι δημόσιες υπηρεσίες δέχονται επίθεση.

Επίσης, ακούστε τις ομιλίες από την εκδήλωση «Η TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών: Μια συντονισμένη επίθεση ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τη δημοκρατία» που οργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στις 22/5/2015.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Παράρτημα Ελλάδας
Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα
Γραφείο Βρυξελλών
Ave. Michel-Ange 11
B-1000 Brussels, Belgium
www.rosalux.eu
Κεντρικά Γραφεία στο Βερολίνο
Franz-Mehring-Platz 1, DE-10243, Berlin
www.rosalux.de